قبلی

سبک های طراحی ویترین در دکوراسیون فروشگاه

طراحی ویترین

ویژگی های اصلی طراحی ویترین، جذابیت بصری و ارتباط است. جذابیت بصری ویترین مستقیماً تأثیر گذار است چرا  که توانایی ایجاد جلب توجه خریداران را دارد.  ویترین ها ابزار ارتباط با مشتریان، لایه انتقال بین خیابان و فروشگاه هستند. بنابراین می توان به اهمیت سبک های طراحی ویترین اشاره کرد.

 از زمان ظهور آن در قرن دوم، در امپراتوری روم، تا به امروز، تغییرات زیادی رخ داده است تا زمانی که به  ویترین های فعلی  رسیده است؛  که نه تنها محصولات، بلکه هویت برندها را به نمایش می گذارند.

اگرچه شواهدی تاریخی از نمایش‌های موجود در بازار تراژان در عصر امپراتوری روم وجود دارد، ویترین‌ها به شدت به فرهنگ فرانسه مرتبط است، کشوری که در آن عادت به راه‌اندازی ویترین به‌گونه‌ای که امروز می‌ باشد؛  در قرن نوزدهم پدیدار شد و بقیه را تحت تأثیر قرار داد.  در جهان غرب آنها سطوح شیشه ای بودند که جواهرات و صنعتگران محصولات خود را از طریق آنها به عابران به نمایش می گذاشتند. با انقلاب صنعتی، گسترش فرهنگ مصرف و در نتیجه ظهور فروشگاه‌های بزرگ، ویترین مغازه‌ها با مانکن‌ها، قفسه‌ها و میزهای خود شروع به مهر و موم خیابان‌های اروپا کردند.

امروزه ویترین مغازه ها نه تنها محصولات را عرضه می کنند. آنها همچنین، و مهمتر از همه، مفاهیم و هویت نام تجاری را به اشتراک می گذارند. با گذشت زمان، آنها با ترکیب عناصر سازنده اعم از نور، انواع مختلف، رنگ ها و مواد گرفته تا طرح ریزی، موسیقی و دیگر مصنوعات که توجه مردم را به خود جلب می کنند، پیچیدگی پیدا کردند.

در برخی موارد، ویترین  با معماری  یکی می شود و بنابراین در عین حال که فضایی ساخته شده است، نیاز به بازشو دارد تا هر زمان که لازم باشد، داخل آن عوض شود. به طور کلی، طراحی ویترین با سه عنصر اساسی تعریف می شود:

زیرساخت های موجود از نظر کیفیت فضا

ویترین باید فضایی منعطف باشد که به راحتی با تغییرات برند و محصولات آن سازگار شود. بنابراین، فضای ویترین باید با زیرساخت های اولیه تامین شود: تاسیسات الکتریکی و عناصر سازه ای که امکان تغییر و انطباق فضا را فراهم می کند، همچنین پروژه نورپردازی که به نیازهای فروشگاه پاسخ می دهد و همچنین می تواند در مواقع لزوم سازگار شود.

مطالعه بیشترنماد شناسی گل و مرغ در نگارگری صفویه

 تعامل بین فروشگاه و شهر

در طراحی ویترین باید علاوه بر مسائل فنی، سطح فروشگاه نسبت به خیابان در نظر گرفته شود. برخی از برندها صلاحدید خاصی را ترجیح می دهند تا نمایش بزرگ پس از ورود ما به فروشگاه اتفاق بیفتد، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند که ویترین نمایشگر بزرگ محصولات باشد و آنها را به عنوان طعمه ای برای مشتریان نشان دهد.

اشیاء نمایشگاهی

موضوع مهم دیگر ماهیت محصولات به نمایش گذاشته شده است. برای هر نوع  محصول تکیه گاه مناسبی وجود دارد که می تواند بین مانکن، بند رخت، قفسه، پایه، قفسه، میز، مبل، کابل استیل و … متفاوت باشد. نه تنها بر اساس محصول، بلکه بر اساس مجموعه ای که منتشر می شود نیز متفاوت است.

دکوراسیون فروشگاه

دکوراسیون فروشگاه   به ویزه  ویترین جلو آن اولین چیزی است که در زمان ورود مشتری به مغازه  نظر او را جلب می کند. مشتری با مشاهده دکوراسیون داخلی فروشگاه  تصمیم می گیرد که در  آنجا بماند یا  خیر.  از این رو  می توان طراحی دکوراسیون را عامل مهم  بر روی میزان فروش  لحاظ نمود. در صورتی که طراحی دکوراسیون فروشگاه  و ویترین جلوی آن جذاب باشد بدون شک  اغلب افرادی که از  آنجا عبور خواهند کرد ترجیح می دهند وارد  فروشگاه شوند. می توان به عوملی همچون  تعادل، تاکید، تناسب، هماهنگی و تنوع رنگ‌ها و نورها اشاره کرد که نقش مهمی در جذاب‌تر کردن دکوراسیون فروشگاه و به ویژه ویترین دارند.

 

 

📌معرفی دوره پیشنهادی : دوره جامع دکوراسیون داخلی

سبک های طراحی ویترین در دکوراسیون فروشگاه :

سبک واقع گرا

این یک نوع  ویترین است که چیزها را دقیقاً همانطور که در زندگی واقعی به نظر می رسد نشان می دهد. به جای مدل ها از آدمک ها و ماکت ها استفاده می شود.  این رایج ترین نوع ویترین است و اغلب در مغازه های مبلمان و اثاثیه منزل استفاده می شود.  یک محیط واقع گرایانه اساساً به تصویر کشیدن یک اتاق، منطقه، یا محلی قابل تشخیص است.

سبک  نیمه واقع گرا

 یکی دیگر از سبک های طراحی ویترین است، در این سبک طراح ماهیت را ارائه می دهد و بقیه را به تخیل خریدار می سپارد.  این یک رویکرد موثرتر اما ساده تر برای نمایش  کالا روی تاقچه ها و در ویترین فروشگاه ها با پشتی باز،  می باشد که  محیط نیمه واقع گرایانه را به بهترین شکل نمایش می دهد.

سبک سورئالیسم

در  سبک سوررئالیست عموماً  ویترین ها را بر روی رویاها و فانتزی ها بنا می کننند. ویترین ها پر از اشیاء آشنا که تزئین  می شود تا عجیب یا مرموز به نظر برسند. انتظار می رود عجیب بودن این نوع ویترین ها باعث شود مردم به گونه ای متفاوت به  آن نگاه کنند و احساسات را در پس ذهن مردم برانگیزند. یک محیط سوررئالیسم خلاق نیاز به فکر، انرژی و برنامه ریزی زیاد دارد، اما می تواند بسیار مفید باشد.

سبک انتزاعی

در این سبک طراحی ویترین، سعی نمی‌شود افراد، حیوانات یا چیزها را دقیقاً همانطور که در دنیای واقعی ظاهر می‌شوند نشان داد، بلکه از مانکن های هندسی و انتزاعی استفاده می شود. در یک محیط انتزاعی، کالا ویژگی غالب است و پیام را اغلب به صورت ناخودآگاه تقویت می کند. سبک انتزاعی عمدتاً ترتیبی از خطوط و اشکال، پانل ها، مکعب ها، استوانه ها، مثلث ها، منحنی ها، کمان ها و دایره ها است. طراحی واقعاً نشان دهنده یا شبیه چیز خاصی نیست، اما پاسخ های خاصی را در بیننده برمی انگیزد.

سبک پاپ آرت

هنر پاپ و نوع بدوی  ویترین از ، تبلیغات، سرگرمی های محبوب و حالت های فرهنگی قدیمی الهام گرفته  می شود موضوع  این سبک می تواند هر زندگی روزمره ای باشد که به شیوه ای بی پروا و رنگارنگ تنظیم شده باشد.

سبک فوتوریسم

این یک نوع  ویترین است که نشان دهنده طراحی، فناوری و موقعیتی است که احتمالاً در آینده قابل مشاهده است. معمولاً در اینجا از رنگ های فلزی، اشیاء موجود در فضای بیرونی استفاده می شود.

سبک بومی گرایی

 مواد و فرهنگ قومی را به تصویر می کشد.  اغلب، مواد برای این نوع  ویترین ارزان تر هستند. جدای از هدف جلب توجه مردم بومی جامعه و کسانی که عاشق محصولات بومی هستند، این نوع  ویترین نیز به منظور کمک به احیای یا تداوم یک فرهنگ بومی است.

جمع بندی

ویترین ها به عنوان بخشی از استراتژی های فروش، نه تنها نوع و موقعیت مکانیزه را منتقل می کنند، بلکه استراتژی های تبلیغاتی و تصاویر شرکت را نیز نشان می دهند.  ویترین وسیله جذب است که می تواند منجر به خرید نهایی یک محصول شود  ویترین به مصرف کنندگان کمک می کند تا تصویر و هویت کلی  محصولات را در ذهن خود ایجاد کنند. به مصرف کننده آموزش می دهد که چگونه می توان از کالای جدید استفاده کرد یا پوشید.  تصویر برند فروشگاه را ارتقا می دهد و مشتریان را از آخرین روندها مطلع می کند و در نهایت باعث فروش می شود. فرآیند تقویت تصمیم خرید شامل این مراحل است: توجه، ادراک، مشارکت، اعتبار و حافظه. با طراحی خوب  ویترین می توان بر قصد خرید مصرف کنندگان تأثیر گذاشت. همچنین باید جذاب، خاطره انگیز، مناسب، به موقع و مرتب نیز باشد.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *