ایده، موسسهای است فرهنگی، آموزشی و پژوهشی شامل ارکان پنجگانه مدرسه هنر، مدرسه تبلیغات، گالری، انتشارات و کافه ایده که از سال ۱۳۸۷ در قالب یک موسسه فرهنگی به عنوان یکی از ارکان اشاعه فرهنگ، هنر و ارتباطات در عرصه هنر و تبلیغات ایران آغاز به فعالیت نمود و در طی هشت سال گذشته با تلاش و پشتکاری وافر تاثیری عمیق در تعالی و ارتقا فرهنگ، هنر و ارتباطات در جامعه ایجاد نموده است.
موسسه ایده به مناسبتهای گوناگون فرهنگی، هنری و اجتماعی نشستها و مراسمی را با حضور اساتید و چهرههای مطرح برگزار مینماید. اغلب این رویدادها با هدف تجلیل از این اساتید و آشنایی بیشتر با دستاوردها ، تجربیات، آثار و همچنین ایجاد فضای مناسب جهت آشنایی نسل جوان هنرمند کشورمان با این گونه رویدادها میباشد.

کارگاه آزاد نقاشی به مناسبت روز جهانی هنر
به مناسبت روز جهانی هنر، موسسه فرهنگی هنری ایده در روز پنجشنبه، ۲۵ فروردین سال ۱۴۰۱، از جمعی از هنرمندان دعوت کرد تا در کارگاهی یک روزه به خلق آثار هنری با موضوع «زن و جامعه» بپردازند.
این کارگاه با حضور ابراهیم اکبریگرز، فائزه افجهنیا، اعظم اکبرحلوایی، مهدی جلالی، کیوان عسگری، زهرا عیشی، اهورا محمدی، جهانبخش مطبوع و پیام یاسینی برگزار شد و بازدید از آن برای عموم آزاد بود.
در طول کارگاه، علاقهمندان به هنر برای بازدید از آن به گالری ایده آمدند و به گفتوگو با هنرمندان و تبادل اطلاعات پرداختند.

نشست طراحی بازی
به مناسبت روز جهانی دیزاین، موسسه فرهنگی هنری ایده در روز چهارشنبه، 7 اردیبهشت ماه، نشستی با عنوان طراحی بازی برگزار نمود. در این نشست محمد دهنو، بازی ساز و مدرس گیم دیزاین در مدرسه ایده، ابعاد مختلف این حوزه را بررسی و درباره آن به بحث و گفتگو پرداخت.

نشست طراحی وب
به مناسبت روز جهانی دیزاین، در موسسه فرهنگی هنری ایده نشستی با موضوع طراحی وب و رسانههای اجتماعی، در روز چهارشنبه 7 اردیبهشت ماه برگزار شد. این نشست با حضور مهندس مهدی پناه دوست، کارشناس و مدرس طراحی وب و شبکههای اجتماعی، برگزار شد.

نشست طراحی جواهرات و زیورآلات
به مناسبت هفته دیزاین، موسسه فرهنگی هنری ایده در روز پنجشنبه، 8 اردیبهشت ماه، نشستی با حضور سمیرا کاظمی، کارشناس طراحی جواهر، برگزار کرد.
این کارشناس حوزه طراحی و ساخت زیورآلات، به بحث و گفتگو در مورد نیاز به پرورش افراد متخصص در زمینه طراحی طلا و جواهر پرداخت.

نشست طراحی مد و لباس
موسسه فرهنگی هنری ایده، در راستای گسترش و اهمیت حوزه طراحی مد و لباس، به مناسبت روز جهانی دیزاین، نشستی با همین موضوع، با حضور کوشنا شاهرخی، کارشناس و مدرس فشن دیزاین، برگزار کرد.
این نشست در روز پنجشنبه، 8 اردیبهشت ماه برگزار شد.

نشست دیزاین محصول
به مناسب گرامیداشت روز جهانی دیزاین، موسسه فرهنگی هنری ایده نشستی با موضوع طراحی صنعتی، با هدف مرور این حرفه در سال گذشته با حضور جمعی از علاقمندان برگزار کرد.
این نشست در روز چهارشنبه، 8 اردیبهشت با حضور محراب شیخانی، مدرس طراحی صنعتی، برگزار شد.

نشست موشن دیزاین
موسسه فرهنگی هنری ایده با هدف بررسی ابعاد مختلف این حرفه و به مناسبت روز جهانی دیزاین، نشستی را با همین مضمون و با حضور رضا رسولخانی مدرس نرمافزارهای جلوههای ویژه و موشن گرافیک در 15 اردیبهشت ماه برگزار کرد.
در این نشست برای آشنایی هنرجویان و علاقمندان این حیطه، مسایلی پیرامون موشنگرافیک مطرح شد.

نشست دیزاین UX/UI
موسسه فرهنگی هنری ایده، در راستای اهمیت این حوزه و به مناسبت روز جهانی دیزاین، نشستی را با موضوع طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری و با حضور فریناز ابراهیمزاده مدرس و کارشناس Ui/UX در روز پنجشنبه 15 اردیبهشت ماه برگزار کرد.

نشست تولد ایده تا خلق اثر گرافیک
موسسه فرهنگی هنری ایده، در راستای بررسی ایدهپردازی و تبدیل آن به یک اثر گرافیک، در روز پنجشنبه، 15 اردیبهشت نشستی با همین مضمون، با حضور استاد ایرج میرزا علیخانی و دکتر آرش سلطانعلی برگزار نمود.
ایرج میرزا علیخانی، فارغالتحصیل رشته «ارتباط تصویری» از دانشکده هنرهای زیبا، عضو هیئت موسس، اولین هیئت مدیره و نایب رئیس «انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران»، عضو هیئت موسس و اولین هیئت مدیره «انجمن صنفی شرکتهای تبلیغاتی ایران» و همچنین عضو « Art Direction Club» نیویورک است.

نشست NFT و تاثیر آن بر هنر آینده
در راستای آشنایی بیشتر اهالی هنر با موضوع NFT و شناسایی فرصت های به کارگیری این ابزار نشستی روز پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ در باب NFT و تاثیر آن بر هنر آینده با حضور اساتید و منتقدان این حوزه در محل مؤسسه ایده برگزار شد.

نشست سنجه و قیاس
نشست آزاد پیرامون نقد هنر
21 بهمن ماه 1400 روز پنجشنبه نشستی آزاد در رابطه با نقد هنر با حضور حافظ روحانی، منتقد هنری، در سالن همایش موسسه فرهنگی هنری ایده برگزار شد.

نشست تحلیل حراج تهران از منظر هنر و اقتصاد
موسسه فرهنگی و هنری ایده نشستی را با حضور کارشناسان حوزه هنر و اقتصاد روز پنجشنبه، ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ با موضوع تحلیل پانزدهمین حراج تهران برگزار کرد.
در این نشست، کارشناسانی چون پرویز براتی، سمیه رمضان ماهی، آرش سلطانعلی، حافظ روحانی و محمود نورایی به سخنرانی پرداختند و ابعاد مختلف پانزدهمین حراج تهران را مورد بحث و واکاوی قرار دادند.

بزرگداشت دکتر احمد روستا
مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر احمد روستا به کوشش موسسه فرهنگی هنری ایده پنجشنبه 2 دی ماه 1400 برگزار شد. این مراسم با حضور اساتید و افراد شاخص حوزه تبلیغات و کسب و کار همچون دکتر نادر عشقی پور، دکتر سعیدنیا، مهندس مافی و… برگزار گردید.

مراسم یادبود کامبیز درمبخش
مراسم و نشستی روز پنجشنبه چهارم آذرماه ساعت پنج عصر با عنوان به یاد عمو کامبیز در گالری ایده برگزار شد.

نشست نقد بررسی آثار تانیا اسماعیلیان
نشست نقد و بررسی تحلیلی آثار تانیا اسماعیلیان با حضور سهراب هادی نقاش و هنرپژوه و همچنین آرش سلطانعلی موسسه فرهنگی هنری ایده، مورخ 13 آبان ماه، در ساعت 17 برگزار شد.

حضور گالری ایده در دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن ماه الی ۵ اسفندماه سال ۹۸
دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر سهشنبه شب ۲۹ بهمن ماه با حضور هادی مظفری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره و جمعی از هنرمندان پیشکسوت و جوان عرصه هنرهای تجسمی در فرهنگستان هنر، موسسه صبا واقع افتتاح شد.

مدرسه هنری ایده در نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر ۹۸
جشنواره بین المللی مد و لباس فجر از ۲۵ الی ۲۹ بهمن ماه در بوستان گفتگو برگزار شد. مدرسه هنری ایده همانند سال های گذشته در این جشنواره حضور داشت و با برگزاری کارگاه آموزشی رایگان با عنوان “جنسیت سازی پارچه در طراحی لباس” با حضور استاد الهه وفایی که با استقبال علاقه مندان و هنرجویان مواجه شد.
همچنین نشستی با عنوان “نحوه شخصی سازی برند در صنعت کسب و کار مد و لباس” که با سخنرانی دکتر آرش سلطانعلی مدیر موسسه فرهنگی و هنری ایده و مدیریت آژانس برندینگ ایده برای علاقه مندان صنعت مد و لباس برگزار شد.

مراسم بزرگداشت استاد عنایت الله روغنچی در نقاشی قهوه خانه
مرحوم عنایت الله روغنـچى از استادان مجسمه سازی و نقاشی، از نقاشان سبک قهوه خانه است. او دوره های آموزشی خود را در اروپا گذارند و در طی عمر خود، بیش از هفتاد سال به حرفه هنر پرداخت. از ایشان آثار منحصر بفرد و دیده نشده در زمینه نقاشی قهوه خانه به جا مانده است.
مراسم بزرگداشت استاد عنایت الله روغنچی با حضور استاد هادی سیف و گفتگو کیانوش معتقدی با ایشان مورخ ۴ بهمن ماه سال ۹۸ در مدرسه هنری ایده برگزار شد.

نشست “هنرمندان موفق، چگونه افرادی هستند؟”
هنرمندان موفق چگونه افرادی هستند؟
آنها چه چیزهایی را دنبال میکنند و بر چه موضوعاتی متمرکز هستند؟
ما چیزهای زیادی در ذهن داریم و انتخاب کردن و اولویت بخشیدن به کارهایی که دلمان میخواهد انجام دهیم، یکی از مهمترین درگیریهای بسیاری از ما است. ماهایی که به دنبال موفقیت هستیم.
زیبا مغربی عکاسی خوانده است اما بیشتر درباره هنر مینویسد. او یک مربی (coach) حرفهای از آکادمی کوچینگ فارسی زبانان است و در این سفر دو ساعته میخواهد از رازهای موفقیت هنرمندان موفق با علاقهمندان صحبت و گفتگو کند.
این نشست یک کارگاه عملی و نظری دو ساعته که در تاریخ ۹ آبان در مدرسه هنری ایده برگزار شد.

نشست تخصصی هستی شناسی هنر مفهومی
در نشست تخصصی هستی شناسی هنر مفهومی در تاریخ ۲ آبان ماه سال جاری، علیرضا امیرحاجبی هنرمند و مترجم به معرفی هنرمندان پیشگام این گرایش معاصر پرداخت و پیشینه ها و دلایل استقبال هنرمندان جهان از هنر مفهومی در ده شصت و هفتاد میلادی تا به امروز را مورد بحث قرار داد.
همچنین کتاب هستی شناسی هنر مفهومی ترجمه وی از انتشارات کارگاه اتفاق معرفی شد.

نشست تخصصی تفسیری پیرامون لوگوهای مطبوعات ایران
مدرسه هنری ایده نشست تخصصی تفسیری پیرامون لوگوهای مطبوعات ایران را با حضور محسن احتشامی برگزار کرد.
این نشست گزارش، تجزیه و تحلیل است درباره آنچه به نام نشانه های تصویری و نوشتاری در عناوین مطبوعات ایران از شروع تا پایان قاجاریه به جای مانده و سرآغازی است برای گرافیک های امروزی.

نشست تخصصی نقد و بررسی آثار نقاشی واحد خاکدان
این نشست تخصصی با حضور واحد خاکدان هنرمند شناخته شده ایرانی در مدرسه هنری ایده در تاریخ ۱۸ مهرماه برگزار شد. در این نشست با حضور هنرمندان و منتقدین پرویز براتی و علیرضا امیر حاجتی به نقد و بررسی آثار ایشان پرداخته شد.
واحد خاکدان هنرمند ایرانی که سال ۱۳۲۹ در تهران متولد شد و از دوران جوانی در آلمان اقامت دارد. آثار خاکدان با سوژههای خاص آنها برای مخاطبان کاملا شناخته شده هستند. سوژه آثار این هنرمند لوازم و اشیاء بسیار ساده و معمولی هستند که با پرداختی هنرمندانه، ارزشی مضاعف یافته و بر سطح بوم جاودانه شدهاند.

نشست تخصصی ویدئو آرت
نشست تخصصی ویدئو آرت پنج شنبه ۱۱ مهر ۹۸ در مدرسه هنری ایده برگزار شد.
مباحثی که در این نشست ویدئو آرت مطرح شد به شرح ذیل می باشد :
- توضیح مختصری در مورد نحوه به وجود آمدن ویدئو بین مدیوم تلویزیون و سینما
- استفاده هنرمندان از تکنولوژی ویدئو برای ضبط پرفورمنس ها و مستندسازی اتفاقات هنری خرد
- نمایش ویدئو آرت (کُرست تلویزیونی) اثر Nam jane paik در سال ۱۹۶۹ به عنوان اولین ویدئو آرت از نگاه تاریخی
- بررسی اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ میلادی و تاثیر آن بر هنر رادیکال و بدن و پرفورمنس در ویدئو آرت
- بررسی اواخر دهه ۷۰ و دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ فروکش کردن رادیکالیسم هنری و رو آوردن هنرمندان به فن آوری تصویری و گرایش نقد تاریخ هنر و عرفان در ویدئو آرت
- ویدئو در خدمت جنبش فمینیسم
- ویدئو اینستالیشن در دهه اول قرن بیست و یکم
- موج فزاینده ویدئو آرت در کشورهای آسیایی و آفریقایی و آمریکای جنوبی برای نشان دادن اعتراضات سیاسی و اعتراض به فساد اقتصادی
- بررسی کلی شش نوع تجربه از ویدئو آرت :
- استفاده از فناوری برای ساخت تصورات بصری visual imagery
- مستندسازی حرکات هنر مفهومی و یا هنر رویدادی Happening art با رویکرد به بدن خود هنرمند
- ویدئو چریکی
- ترکیب دوربین های ویدوئویی و نمایشگرها و چیدمان های ویدئویی
- اجراهای زنده و آثار ارتباطی که در آن ها از ویدئو استفاده می شود
- ترکیب ویدئو با رایانه
در این زمینه ها نمایش ویدئو آرت هایی از هنرمندان به شرح ذیل به نمایش درآمد:
مارینا آبراموویچ – ویتو آکونسی – نام جون پایک – ریچارد سررا – سم تیلور وود – میتو بارنی – گری هیل – جلن بالداساری – جوزف بویس – پیپلوتی ریست – گیلبرت و جورج – فرانسیس آلیس – گرتا آلفارو و تعداد دیگری از آثار ویدئو آریست ها

عصری با استاد ایرج میرزا علیخانی
استاد ایرج میرزاعلیخانی متولد جمعه ۱۱ آبانماه ۱۳۳۵، فارغ التحصیل رشته “ارتباط تصویری” از دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، یار دیرین استاد مرتضی ممیز (پدر گرافیک ایران)، عضو هیئت موسس و اولین هیئت مدیره و نایب رئیس “انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران“، عضو هیئت موسس و اولین هیئت مدیره “انجمن صنفی شرکت های تبلیغاتی ایران” و عضو Art Direction Club نیویورک
نشست با عنوان “روزهای پس از تحصیل چه کنیم؟” در موسسه فرهنگی هنری ایده برگزار شد. جمعی از فارغ التحصیلان رشته های هنر، گرافیک، مدیریت و بازاریابی در این نشست با حضور استاد ایرج میرزا علیخانی شرکت کردند.

نشست تخصصی نشانه شناسی در آثار هنری با حضور دکتر حمیدرضا شعیری
موسسه فرهنگی و هنری ایده نشست با عنوان “نشانه شناسی در آثار هنری” با حضور دکتر حمیدرضا شعیری برگزار می نماید .
در این نشست هنری عناوین و سرفصل های به شرح ذیل مطرح و به بحث گذاشته خواهد شد :
- از هنر کلاسیک تا هنر مدرن با ارایه نمونه
- کارکردهای روایت و انواع آن در هنر و ادبیات
- رویکرد ساختارگرایی در تحلیل آثار هنری
- رویکرد پساساختاری در تحلیل آثار هنری
- هنر به مثابه گفتمان
- رویکرد پدیدارشناختی به هنر و ادبیات
- سیر تحول گفتمان هنری
- دیالوگ ادبیات و هنر
- از نظام تقابلی تا نظام تعاملی
این نشست در تاریخ ۱۰ و ۱۱ شهریور سال جاری از ساعت ۱۵ الی ۱۶ در موسسه فرهنگی و هنری ایده خواهد بود.

رونمایی شماره دوم مجله پشت بام در موسسه فرهنگی و هنری ایده
موسسه فرهنگی و هنری ایده برگزار کرد:
رونمایی شماره دوم مجله هنری پشت بام “پژوهشی درباره انجمن هنری خروس جنگی” در موسسه فرهنگی و هنری ایده، مورخ پنجشنبه ۳ مرداد ماه از ساعت ۱۸ الی ۲۱ برگزار شد.
در این رویداد فرهنگی و هنری، فیلم “نقاشی مدرن ایران” از خسرو سنایی و همچنین فیلم “شاعر، شاعران” از حمید جانی پور اکران شد و همچنین نمایش اصل نشریات خروس جنگی، کویر و ضمیمه ها و لوازم شخصی استادان جلیل ضیاپور و غلامحسین غریب نیز به نمایش آمد.
با تشکر از سید فرید قاسمی، محمدشمس لنگرودی، عباس مشهدی زاده، خسرو سینایی، فرشید پارسی کیا و خانواده های محترم ضیاپور و غریب.

نشست خبری رونمایی دومین شماره مجله “پشت بام” در موسسه فرهنگی هنری ایده
نشست خبری رونمایی دومین شماره مجله تخصصی هنرهای تجسمی پشت بام، با حضور آرش سلطانعلی مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری ایده، فرشید پارسیکیا مدیر مسئول، صاحبامتیاز و سردبیر مجله پشت بام، حمید جانیپور، زروان روحبخشان و کیانوش معتقدی اعضای شورای سیاستگذاری، در روز ۱ مرداد ماه در گالری ایده برگزار شد.
در ابتدا آرش سلطانعلی، پس از خوشآمدگویی به حضار و اصحاب رسانه از تلاش دوستان پشتبام جهت نشر این مجله تخصصی و ارائه مطالب مفید در این حوزه تشکر کرد.
فرشید پارسیکیا، ضمن عرض خوشآمد و سپاس از موسسه فرهنگی و هنری ایده، مجله پشت بام را معرفی کرد.
نشریه پشتبام در دو فرمت کاغذی و آنلاین با دو تیم مجزا و محتوای مستقل از اسفند ماه سال ۹۷ شروع به کار کرده است.

نشست نقد و بررسی آثار کوروش پارسانژاد
گالری ایده در اختتامیه نمایشگاه مروری بر تجربیات طراحی جلد، میزبان نشست نقد و بررسی آثار کوروش پارسانژاد بود. در این نشست بیژن صیفوری -طراح گرافیک، سردبیر مجله انجمن طراحان ایتالیا AIAP- چهل سال فعالیت حرفهای کوروش پارسانژاد را در زمینه طراحی جلد، نقد و بررسی کرد.

نشست تخصصی گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی واحد ۴۷
نشست تخصصی گرافیک به مناسبت روز جهانی گرافیک برگزار شد. این نشست از سلسله همکاریهای میان موسسه فرهنگی هنری ایده و دانشگاه علمی کاربردی واحد ۴۷ بود که با استقبال خوبی از سوی دانشجویان مواجه شد.
در این نشست آرش سلطانعلی -استاد دانشگاه و مشاور ارشد برندسازی- به موضوع هویت بصری یکپارچه پرداخت و با نمایش نمونههای موردی توضیح داد که چگونه هویت بصری یکپارچه منجر به شهرت برای برندها می شود. احسان مرادی –استاد دانشگاه و طراح گرافیک- در زمینه فرم و محتوا در طراحی گرافیک، روند شکل گیری ایده در طراحی گرافیک و خلاقیت و ایده پردازی سخنرانی کرد. امیر عباس عیوض زاده –مدرس و عضو انجمن NAPP- دیگر سخنران این نشست امکانات جدید نرم افزارهای فتوشاپ، ایلوستریتور، را نمایش داد و در پایان به شناخت رنگ و فرمت فایلها در نرم افزارهای ادوبی پرداخت.

نشست بازتاب تجربه زیست در آثار هنری
موسسه فرهنگی هنری ایده به مناسبت هفته نقاشی میزبان نشست تخصصی بازتاب تجربه زیست در آثار هنری بود
نشست تجربه زیست ۱۵ اردیبهشت با حضور جاوید رمضانی -دکتری فلسفه هنر- شهروز نظری -منتقد هنری- برگزار شد. جاوید رمضانی در این نشست که در مدرسه هنری ایده برگزار شد؛ تجربه زیست را رسیدن هنرمند به امری واحد و دارای پیوستگی در آثارش تعریف کرد. جاوید رمضانی به این موضوع اشاره کرد که جریان های تاریخی هنر نشان دادهاند هنرمندانی به تولید معنا میرسند که که آثارشان دارای پیوستگی باشد. پیوستگی در آثار هنرمند و تولید معنا در نهایت منجر به ایجاد تجربه زیباشناسی در مخاطب میشود. با این وجود شهروز نظری منتقد هنری نظر دیگری درباره تجربه زیست داشت. او با بررسی زندگی و آثار هنرمندان ایرانی نظیر آیدین آغداشلو بر این نکته تاکید کرد که تجربه زیست هنرمند میتواند گسسته باشد؛ این گسستگی خود میتواند بخشی از ویژگی تجربه زیست هنرمندان ایرانی و آثارشان باشد.
جشنواره ملی هنرهای دیجیتال
نخستین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال با همکاری دانشگاه هنر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با حمایت موسسه فرهنگی هنری ایده برگزار شد. موسسه ایده به عنوان حامی جشنواره ملی هنرهای دیجیتال به ۳ نفر برگزیده این جشنواره به رسم تقدیر دوره آموزشی یک ساله و به دیگر نفرات برتر، دوره آموزشی تک درس اعطا کرده است.
همچنین مدرسه هنری و تبلیغات ایده به عنوان حامی همیشگی دانشجویان در روزهای ۲۵، ۲۶، ۲۷ خرداد به منظور رشد و پرورش ایدههای خلاق، کارگاه ها و نشست های تخصصی رایگان در حوزه هنرهای دیجیتال برگزار نمود که تمامی کارگاهها و نشستها رایگان و حضور برای کلیه علاقهمندان آزاد برگزار گردید.

نمایشگاه نقاشی ذهن زیبا در گالری دیدی سنتر
آثار هنرمندان گالری ایده در موزه گالری دیدی سنتر با عنوان «ذهن زیبا» برگزار شد.
در این نمایشگاه که در تاریخ ۱۳ خرداد افتتاح شد ۲۹ اثر از ۲۱ هنرمندان گالری ایده به نمایش درآمد که با استقبال بالایی از سوی علاقه مندان هنرهای تجسمی مواجه شد.
نمایش آثار نمایشگاه «ذهن زیبا» همچنان ادامه دارد و علاقه مندان و هنرمندان می توانند تا پایان تیرماه از آثار این نمایشگاه در موزه گالری دیدی سنتر بازدید کنند.
مکان : استان مازندران، کیلومتر ۹ جاده محمود آباد – نور، شهر ایزدشهر، جنب شهرک دلکده، مجتمع دیدی
نشست نقاشی خط معاصر (پیشگامان، تحولات و بازار هنر)
گرایشهای نوین پدیده آمده در خوشنویسی ایران یکی از مهمترین دستاوردهای هنرمندان ایرانی در چند دهه اخیر است. هرچند شکل گیری این گفتمان در هنر ایران سابقهای طولانی دارد. در دوران معاصر، استفاده از فرمهای خط با رویکرد نقاشانه (از اواخر دهه ۳۰) در کار هنرمندان ظهور کرد و با آغاز جنبش سقاخانه به اوج رسید.
در این نشست تخصصی کیانوش معتقدی – پژوهشگر و منتقد هنری – پس از بررسی پیشینه هنر نقاشی خط، به بررسی تحولات نقاشی خط تا انقلاب اسلامی پرداخت و دلیل اهمیت و موفقیت آثار نقاشی خط در بازار هنر خاورمیانه و ایران را در یک دهه اخیر مورد تحلیل قرار داد.
سخنران : کیانوش معتقدی ( پژوهشگر و منتقد هنری )
زمان : چهارشنبه ۲۹ خرداد ساعت ۱۷ الی ۱۹

یک روز با اساتید هنرمند نقاش
ورکشاپ یک روزه نقاشی با حضور اساتید و هنرمندان نقاش در گالری ایده برگزار شد.
در این ورکشاپ تعداد محدودی از اساتید و هنرمندان برجسته کشورمان، یک تابلوی نقاشی را با موضوع صلح و مهرورزی، از آغاز تا انتها برای بازدیدکنندگان به تصویر کشیدند.
علاقه مندان با حضور در گالری ایده توانستند شاهد شیوه ی کار این اساتید و هنرمندان باشند و در پایان نیز دیدار دوستانه ای با آن ها داشته باشند.
این ورکشاپ در تاریخ ۲ اسفند، از ساعت ۱۰ الی ۱۸ در گالری ایده برگزار گردید.

از نقاشی تا گرافیک
مدرسه ایده، پنجشنبه ۶ دی، میزبان هیوا پاشایی هنرمند ایرانی مقیم کالیفرنیا بود.
در این نشست تخصصی، هیوا پاشایی، نتایج ۳ سال مطالعه و پژوهشش بر نقاشی های دیواری، خیابانی و گرافیتی را بررسی کرد و با ارائه تعاریف، بررسی های موردی و نمایش ویدیو، مخاطبان را با نقاشی میورال کالیفرنیا آشنا کرد.

دهمین سالگرد تاسیس مدرسه هنر و تبلیغات ایده
۲۴ آبان ماه ۱۳۹۷
مراسم دهمین سالگرد تاسیس مدرسه هنر و تبلیغات ایده و همچنین رونمایی از وب سایت جدید این موسسه و آغاز به کار کانون فارغ التحصیلان با حضور بزرگان و پیشکسوتان هنر و صنعت تبلیغات عصر روز پنج شنبه ۲۴ آبان ماه در محل موسسه فرهنگی،هنری و آموزشی ایده برگزار شد.
در ابتدای این مراسم آرش سلطانعلی مدیر و موسس ایده، ضمن خوش آمدگویی و قدردانی از اساتید و حاضران گفت: این ده سال برای من مترادف با ده سال تلاش و کوشش بی وقفه، ده سال پشتکار وخستگی ناپذیری، ده سال مبارزه وخون جگرخوردن، ده سال کار عاشقانه بوده. ما نه تنها به اهداف اولیه که ارائه آموزش های تخصصی و کاربردی با کیفیت در حوزه هنر و تبلیغات بوده است؛ دست یافتیم بلکه آرمان ها و چشم اندازهای بسیار والاتری را تا امروز فتح کردیم. مهمترین چشم انداز ایده که امروزه به کمک و همراهی شما عزیزان به آن نائل شده ایم، کسب جایگاه برترین و تاثیرگذارترین مدرسه هنروتبلیغات در ایران است. امروز ایده صرفا یک مدرسه هنری نیست، ایده صرفا یک مدرسه ارتباطات نیست، صرفا یک گالری و یا صرفا یک ناشر نیست. ایده یک سبکه، یک تفکره، ایده یعنی جریان سازی در بطن فرهنگ و هنر جامعه. ایده یعنی نقطه پیوند علم و عمل، ایده یعنی هدف گرائی، آرمان گرائی، عملگرائی، ایده یعنی خلاقیت و نوآوری.
وی افزود: موسسه ایده از سال ۱۳۸۷ در قالب یک موسسه خصوصی به عنوان یکی از ارکان اشاعه فرهنگ و هنر و ارتباطات در ایران آغاز به کار کرد و در طی این ده سال با تلاش و پشتکاری وافر تاثیری عمیق در تعالی و ارتقا فرهنگ و هنر در جامعه ایجاد نموده است. سپس وی مدعوین را به تماشای فیلم گزارشی از ۱۰ سال تلاش و تجربه این موسسه دعوت کرد و در ادامه با دعوت مدیر این موسسه، هنرمند پیش کسوت، استاد عباس مشهدی زاده، استاد غلامرضا کاظمی دینان، رئیس هیئت مدیره انجمن روابط عمومی ایران و دکتر رفعت حقیقی، مدیر کل اداره ارشاد تهران، به ایراد سخنرانی پرداختند و ضمن تقدیر و حمایت از ده سال تلاش مدرسه ایده آرزوی موفقیت های هرچه بیشتر برای این موسسه را نمودند.
در ادامه این مراسم از سخنرانان، مشاوران و اساتید مدرسه ایده در این ده سال تقدیر به عمل آمد.

نشست معرفی هنر مفهومی
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ایده نشست آزاد کارگاه هنر مفهومی «ایده تا اجرا» که به تشریح روند دو کارگاه «خود، ویدئو آرت و فستیوالها» و «ایده و سیستمهای فرآیند» اختصاص داشت، عصر روز جمعه ۲۲ آبان 1394 با حضور اشاء صدر، رامین اعتمادی و جمعی از فعالان هنری و دانشجویان رشتههای مختلف هنر، در مدرسه «ایده» برگزار شد.

نشست تخصصی بررسی هنر، دیزاین، کرافت
نشستی با عنوان بررسی هنر، دیزاین، کرافت روز 27 آذر 1394 در موسسه فرهنگی هنری ایده برگزار شد. این نشست با سخنرانی فرزاد حسنزاده و با حضور جمعی از فعالان، دانشجویان و علاقهمندان رشتههای مختلف هنری برگزار گردید.

نشست تخصصی اقتصاد هنر
نشست تخصصی اقتصاد هنر توسط موسسه فرهنگی هنری ایده با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا نامی، هنرمند و کارشناس هنری، مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان، و آرش سلطانعلی، موسس و مدیر موسسه هنری ایده و با هدف بررسی جریانات اخیر اقتصادی هنرهای تجسمی ایران، روز سه شنبه ۱۴ مردادماه، در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

جشنواره یادمان آتش نشان فداکار “امید عباسی”
جشنواره ای با عنوان یادمان آتش نشان فداکار امید عباسی به همت موسسه فرهنگی هنری ایده در 17 مرداد 1393 برگزار شد. گروهی از آتشنشانان نروژی در شهر «اسلو» در نروژ از برگزاری نمایشگاه تصویرسازی امید در موسسه فرهنگی هنری ایده و فداکاری قهرمانانه امید عباسی، آتشنشان ایرانی حمایت کردند.

سخنرانی دکتر سمیع آذر و مارکوس وایزبک پیرامون معرفی مکتب باهاوس
به گزارش موسسه فرهنگی هنری ایده با حضور مارکوس وایزبک معاون هنری دانشگاه باهاوس در ایران؛ نشست معرفی مکتب باهاوس به عنوان بزرگترین جریان هنر آکادمیک در قرن بیستم که چهرههای تابناکی همچون “پل کله”، “واسیلی کاندینسکی”، “یوهانس ایتن” و… را به عالم هنر معرفی کرد؛ برگزار شد.
در این نشست علیرضا سمیع آذر کارشناس عالی هنر معاصر و یکی از پژوهشگران هنر مدرن جهان در کنار مارکوس وایزبک معاون دانشگاه هنر باهاوس و گرافیست با سابقه اروپا به معرفی دستاوردهای یک قرن اخیر مدرسه باهاوس پرداختند.

جشن فارغ التحصیلی دانشجویان اولین دوره MBA

جشن ۵ سالگی ایده
رونمایی کتاب صد آگهی مطبوعات

نخستین سمینار آسیب شناسی خلق برند در ایران

عید دیدنی نوروز ۹۲

معرفی مکتب باهاوس
با سخنرانی دکتر سمیع آذر و مارکوس وایزبک

نخستین هم اندیشی نشانه شناسی تبلیغات در ایران
مدرسه تبلیغات ایده با همکاری معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران برگزار کرد.
به گزارش خبرنگار مارکتینگ نیوز، در ابتدای مراسم دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان از حمایت و همراهی مدرسه ایده در برگزاری شایسته این برنامه قدردانی کرد و گفت: مدرسه ایده با عملکردهای شایسته خود، خود را از سایر مدارس مشابه متمایز کرده است.

آثار فرزاد ادیبی در گالری ایده مرور شد
فرزاد ادیبی معتقد است؛ طراحان گرافیک به عنوان هنرمند باید با آثار خود دست مخاطب را بگیریم و سواد بصری آنها را رشد دهند تا در نتیجه آن فرهنگ جامعه ارتقا پیدا کند. به گزارش روابط عمومی «ایده»: هفتمین نشست بخش مطالعات هنر معاصر موسسه ایده به مرور آثار فرزاد ادیبی طراح گرافیک باسابقه، اختصاص داشت که با حضور این هنرمند و امیر سقراطی مجری کارشناس؛ عصر روز جمعه دوم اسفندماه با حضور جمعی از هنرمندان همچون عباس مشهدیزاده، دکتر محمدرضا ریاضی، آرش سلطانعلی، اونیش امینالهی، کوروش قاضی مراد، بابک اربابی و جمع کثیری از علاقمندان در گالری ایده برگزار شد.

سخنرانی استاد عباس مشهدی زاده
سرگذشت پیدایش هنر خط نقاشی در ایران
جمعه ۶ دیماه ۹۲ ساعت ۳ بعدازظهر در مدرسه ایده

در نشست مروری بر آثار هنرمند در «ایده» مطرح شد
کلانتری: از کانال مخاطبان جوانم خود را میشناسم.
پرویز کلانتری از هنرمندان نسل اول هنر مدرن ایران معتقد است؛ مخاطبان آثارش جوانان ۲۵ تا ۳۵ سال هستند و او خود را به وسیله آنها میشناسد.
به گزارش روابط عمومی «ایده»؛ اولین نشست مروری بر آثار هنرمند مدرسه «ایده» به نقد و بررسی ۶ دهه فعالیت هنری پرویز کلانتری اختصاص داشت که عصر روز جمعه ۲۹ آذرماه در گالری «ایده» برگزار شد.
در ابتدای این نشست حافظ روحانی مجری برنامه با اشاره به نشستهای تخصصی که در «ایده» برگزار شده است گفت: این ششمین نشست «ایده» و اولین برنامه از سری نشستهای مروری بر آثار هنرمند است. پیشتر فعالیتهای این آموزشگاه و گالری به بررسی وضعیت مسایل روز هنر همچون نشست خط نقاشی، انتزاع در نقاشی ایران، مینیمالیسم در مُد و…. اختصاص داشت و حال در اولین نشست مروری بر آثار هنرمند به بررسی جریان هنری یکی از هنرمندان نسل اول جریان هنر مدرن، پرویز کلانتری اختصاص دارد.

پویا جهانشاهی: گرافیک ایران به سرعت در حال پیشروی است.
پویا جهانشاهی از مدرسان گرافیک در دانشگاه هنر و طراحی «لاگونا» آمریکا؛ معتقد است وضعیت گرافیک و به ویژه تایپوگرافی در ایران به سرعت در حال پیشرفت است.
به گزارش روابط عمومی «ایده»: نشست بررس تحولات تایپوگرافی با نگاهی به ظهور انقلاب دیجیتال در آمریکا با سخنرانی پویا جهانشاهی عصر روز گذشته ۴ مردادماه در گالری ایده برگزار شد.
در ابتدای این نشست جهانشاهی با اشاره به تاریخ ظهور تایپوگرافی گفت: استفاده حروف در دوران مدرنیته و با متال تایپ در عرصه گرافیک و دیزاین مطرح شد و مکتب سوئیسی در اروپا به شکل گستردهای توانست تایپوگرافی را به عرصه دیزاین بیاورد. در این شکل تایپوگرافی، حروف به صورت برچسب و یا عکاسی شده بریده میشدند و در کنار هم چیده میشدند. مشکل این نوع تایپوگرافی این بود که همواره به شکل مستطیل و به صورت افقی یا عمودی ارائه میشدند که دلیل این موضوع نیز به نبود تکنولوژی باز میگشت.

در نشست انتزاع در نقاشی معاصر ایران مطرح شد
به گزارش روابط عمومی «ایده»؛ نشست انتزاع در نقاشی معاصر ایران با حضور مصطفی دشتی، پویا آریانپور و بیتا وکیلی عصر روز گذشته ۱۴ تیرماه در گالری ایده برگزار شد. در ابتدای محمود نورایی مجری و کارشناس این نشست با ارائه توضیحاتی از شکلگیری انتزاع در هنر، بر اساس روند تاریخی گفت: هنر تا قرن ۱۷ که عصر خردگرایی است، همواره زیرشاخه فلسفه محسوب میشد و بدون آبشخور فلسفه هنر قابل بررسی نیست. اما در قرن ۱۸ همزمان با عصر روشنگری که زمینههای نقد و انتقاد بر اساس آموزههای کانت مطرح شد، هنر خود را از فلسفه جدا و همراه با بنیانهای فلسفه کرد. در این عصر هنرمندان با نشان دادن اندیشه زیباشناسانه فلسفی، در پی معرفی خود برآمدند که این رویه با شکستن قواعد هنری در آثارهنری آغاز، تا هنرمند به بیان خود در عصر هنری برسید. اما در قرن ۱۹ علم روانشناسی پای به عرصه ظهور گذاشت و از همین روی توجه جهان را که فلسفه به دنیا بیرونی رهنمود می کرد به دنیای درونی انسان سوق داد.

برگزاری نشست مینیمالیسم در دنیای مُد در «ایده» با حضور دکتر علیرضا سمیع آذر
نشست “مینیمالیسم در دنیای مد” با سخنرانی علیرضا سمیع آذر پژوهشگر و نویسنده کتاب «انقلاب مفهومی» با حضور جمعی از هنرجویان و علاقمندان هنر در آموزشگاه تخصصی ایده(هنر ،دیزاین ،تبلیغات) برگزار شد. در این نشست این منتقد هنری به معرفی مباحث مینمالیسم کاربردی و ظهور کلاسیسیزم جدید در هنر و تاثیر آن بر دنیای مُد در دهه های اخیر پرداخت.
مدیر اسبق موزه هنرهای معاصر در ادامه با اشاره به ظهور نوعی رویکرد کلاسیسیزم در دهه ۶۰ میلادی گفت: در این سال ها نوعی رویکرد کلاسیک جدید در دنیای مُد مطرح شد که با سادگی، وقار، خلوصگرایی و پرهیز از تزئینات همراه بود. این نگاه عمدتاً با نفوذ هنر با عالم طراحی لباس مطرح شد. ضمن اینکه تکنولوژی، رقابت در طرح لباس را به رقابت در پارچه کشاند. افزوده شدن اشیایی صنعتی به لباس که کاربردی نبودند؛ در کنار محدودیت برش ها و رنگ در لباس و همچنین پرهیز از خطوط منحنی و استفاده از خطوط مستقیم رویکردهای دنیای مُد در بهرهگیری از دغدغه های هنر مینیمال هستند.

سخنرانی شمس لنگرودی